Genoeg te beleven op de Dag van de Techniek

Doe je mee?

OTIB Tijdens de Alles is Techniek film ervaar je op een interactieve manier waar je techniek tegenkomt in het dagelijks leven. Je kunt ook in de Technobiel leuke en leerzame activiteiten doen op het gebied van nieuwe technieken.
Van den Pol Electrotechniek Bouw bij ons je eigen Solar Zonnebloem, een draaiende zonnebloem op zonne-energie.
Lastechniek Holland Wij gaan met jou aan de slag met een heus lasapparaat!
MVIE Audiovisuele Techniek Bij MVIE Audiovisuele Techniek kun je een meedoen aan de Speaker Montage Challenge! Monteer zo snel mogelijk een luidspreker als een echte Audio Professional en win een mooie prijs.
Gebr Schep bv & CCW de Gier Doe activiteiten waarin wij laten zien wat onze activiteiten zijn op het terrein van infra/civiel. Zit in een kleine graafmachine en graaf in het zand. En je kunt ook een 'straatje' leren leggen. En er is een computerspel waarmee je op een kraan kan draaien
Huiting Wij laten zien hoe veelzijdig het hoveniersvak is, hoe boeiend en leerzaam de natuur is en je mag verschillende machines van ons bedrijf proberen! Wat dacht je van voetballen met een bladblazer?
Sjonic Digital Media Maak op de Dag van de Techniek je eigen website met Sjonic. Zoek leuke foto’s of plaatjes, kies de mooiste indeling en kleuren en verzin teksten. Ons systeem helpt je bij de rest. En ben je nog niet klaar? Geen probleem, je kunt thuis op de computer verder werken.
Stigho Maak een witte bol met ledverlichting en schakelaar
Cals College Kom bij ons een toffe button maken met je eigen design
Terberg Benschop Samen bouwen we een echte trekker, maar je kan ook even kijken bij onze die we hebben meegenomen.
Automotive College | ROC MN Sleutelen aan 2 echte auto's
OTIB Aikido + Techniek Aan de hand van Aikido-oefeningen experimenteren leerlingen met timing, afstand en balans. Zo ervaren zij hoe sport en kennis over menselijk lichaam nodig zijn bij het programmeren van een robot. Het programma is divers samengesteld: van quizvragen tot korte filmpjes.
De Werkunie & De Techniekschool Rocket Science is het project voor de jonge avontuurlijke techneut. Met behulp van een raket gebaseerd op een frisdrankfles willen we zo ver mogelijk komen, maar hoe doen we dat? Heeft onze raket vleugels nodig of juist wat extra gewicht. Onder welke hoek bouwen we de lanceerinstallatie op? De raket wordt weggeschoten met lucht en waterdruk, welke brandstof verhouding kiezen we?
Bouw de Wit IJsselstein BV Kom bij ons een vogelhuisje timmeren en ervaar hoe gaaf het timmervak is.
Rabobank Utrechtse Waarden e.o. Voorlichting geven over slim omgaan met geld en hoe kun je een spaarrekening openen?
GPI Tanks & Proces Equipment Wij maken tanks voor de procesindustrie, in onze montagebus kan je komen kijken en maken we je wegwijs in de proces industrie. Ook kan je bij ons zien hoe we werken met een mobiel orbitaal lasapparaat.
BLR Bimon Klimaattechniek Kom bij ons leren 'hardsolderen' en maak een mooi hartje of voorletter van je naam!
Terberg Totaal Installaties & Loodgietersbedrijf NJ van den Broek Vandaag enthousiasmeren we jou met deze workshops voor de installatietechniek. Check ook onze racebaan uit, ben jij de sneltst, dan win je misschien een mooie prijs!
Dumaco Een pennenhouder vouwen in de vorm van een dino.
Jos Mulder | Zonnecollectoren docent   Laat zien hoe een zonnepaneel werkt en hoe de zonnestralen in stroom wordt omgezet
Bouwmensen Utrecht en Schildersvakopleiding Midden Nederland Timmer aan je toekomst en geef je leven kleur. Je kan een klein werkstukje timmeren en kan dat vervolgens schilderen. Ook kan er bij het schilderen getamponeerd worden. Voor de durvers spijkerslaan.
Bouwmensen Utrecht en Bouwbedrijf van Rooijen-Balk Metselen in de bouwstand, demonstratie geven met hijsen van lasten, quizz
ROC MN – Tech Campus 1. In fabrieken worden veel producten gemaakt in grote installaties: de procestechniek. Je doorloopt het hele proces van verfmaken, zoals dat ook in de fabriek plaatsvindt. Je volgt een recept om precies de juiste kleur en smeerbaarheid te maken. Zo ervaar je hoe een procesoperator overzicht houdt over het proces in een fabriek, maar dan in het klein. De zelfgemaakte verf mag je natuurlijk meenemen!
2. Opleidingsvoorlichting Tech Campus en Techniek quiz (Kahoot)
3. Leg een tapijtpuzzel op basis van de gegeven ontwerpschets
Slootjes Spijkerpoepen met een echte kraan
OBM Midden Nederland BV Tijdens de techniek dag kan je bij ons metalen figuurtjes vouwen bijvoorbeeld een olifantje of een vliegtuigje. Daarnaast vertellen wij graag over de metaalbranche. Tot dan!
Radiair Vandaag maken we een poppetje van leidingsystemen voor op je boekenplank.
Straver Special Techniek We gaan echt CO2 lassen, en we maken en nog veel meer dingen van metaal.
Derko Installatietechniek BV Wij maken samen met jou een ledlampje met Henco leidingen
VR Hololens | OTIB Beleef interactief met Virtual Reality de opbouw van het Lowlands festival en neem een kijkje achter de schermen.