Het programma voor de meest technische dag van het jaar!

Door techniek kan je alles! Bij het uitvinden van alle dingen gebruiken we techniek. Dat geldt voor de spullen die je zelf hebt, zoals je smartphone, iPad en kleren. Maar bijvoorbeeld ook voor het maken van huizen, stoplichten, auto’s, vliegtuigen en zwemparadijzen. Het bestaat allemaal omdat er mensen zijn die van techniek hun beroep hebben gemaakt. Wil jij later ook werken in een technisch beroep?

1001 technische uitdagingen

Houd je van een technische uitdaging? Kom dan naar de Dag van de Techniek op zaterdag 16 september 2023! Van 10:30-15:00 uur mag je zelf - binnen en buiten - de leukste dingen doen. Maak je eigen website, leg een prachtig straatje, bedien een minigraver of word DJ! Op deze dag kan je samen met je familie zien hoe leuk en divers een beroep in de technische branche is. Kom het beleven!

CHECK DE TECHNISCHE UITDAGINGEN

Workshops

Verschillende bedrijven geven workshops waarbij je alles leert over een bepaald vak, zoals een muurtje bouwen, een film maken en elektriciteit aanleggen.

Presentaties

Wil je meer weten over wat je later allemaal kan worden als je voor techniek kiest? Kom dan naar de verschillende presentaties. Daar kun je al je vragen stellen!

Technasium

De architect, de werktuigbouwkundige of de radioloog... Wat doen ze nu precies? Als je een beetje exact bent aangelegd, bestaat de kans dat je later in één van deze beroepen komt te werken. Op het technasium kom je veel over deze beroepen te weten. Daar maak je op een superpraktische manier gebruik van vakken als wiskunde, biologie, natuurkunde en scheikunde. De eerste klas van het havo/atheneum is voor alle leerlingen een oriëntatiejaar op het technasium. Je krijgt dan het vak Onderzoeken en Ontwerpen (O&O). Kom ook kijken wat dit nog meer inhoudt!

10:30 uur

Opening van de Dag van de Techniek


10:30-15:00 uur

Doorlopende workshops en presentaties


15:00 uur

Sluiting van het programma


Footer Foto