Nikki van der Velde

20 jaar

Student Hout- & meubilering College in Amsterdam

“Ooit was ik op het VMBO van het Cals IJsselstein nog bang voor grote machines. Nu zeker niet meer! Ik maak er de mooiste creaties mee. Mijn mooiste meubelproject tot nu toe is een heel gaaf hoekkastje dat iedereen in zijn woonkamer wil hebben”

Nikki is na haar examen op het VMBO naar het Hout en Meubilerings College (HMC) in Amsterdam gegaan. Na niveau 2, is zij nu bezig met niveau 3 en wil hierna zeker door leren. Technisch Leidinggevende op het HMC en Huisarchitectuur/Vormgeving op het Nimeto in Utrecht staan nog op de planning. Naast werken bij restaurant Robuust in IJsselstein, zit ze dus zeker niet stil. Jezelf altijd blijven ontwikkelen en mooie meubels creëren. Dat is wat Nikki wil.

“Mijn ouders hebben mij altijd gesteund. Als meisje kies je vaak niet voor Bouw, Wonen en Interieur. Ik vind eigenlijk dat je als familie je dochter juist mag stimuleren als ze creatief is. Mooie dingen maken. Meiden kunnen dat misschien wel beter! Hoe gaaf is het om je eigen meubels in huis te hebben? Heel gaaf! Ooit wil ik samen met mijn vader een eigen bedrijf beginnen. Daar zijn al die opleidingen wel handig voor. Wat is de leukste stages vond? Allemaal! Bij Schilte Kindermeubels in IJsselstein en Brandwacht & Meijer in Utrecht heb ik echt veel geleerd. En op het Cals deed ik een project waarbij we een vervallen zeilboot gerenoveerd hebben. Ik mag echt hele gave dingen creëren!”


BEKIJK DE ANDERE HELDEN