Thymo van ‘t Pad - 18 jaar

Leerlingmonteur Installatietechniek bij Loodgietersbedrijf N.J. van den Broek, binnenkort aan de slag bij Radiair“Met het elektrotechnisch leerlingenteam van het Cals in IJsselstein deed ik in 2017 mee aan de teamvakwedstrijd Skills Talents. We bereikten de finale en werden 3e. Dat techniek echt mijn ding is, is niet zo gek. Mijn opa en zijn broers hadden al een loodgietersbedrijf. ”

Na de kaderberoepsgerichte leerweg van het VMBO is Thymo via een leerwerktraject gestart bij zijn stagebedrijf Loodgietersbedrijf N.J. van den Broek, waar ze heel enthousiast over hem zijn. Op dinsdagen gaat hij –betaald- naar het Tech College in Nieuwegein waar hij de opleiding Werktuigkunde doet. De overige dagen leert hij in de praktijk.

“Ik ga echt elke dag met plezier aan de slag. Mijn collega’s zijn super en ook aan toffe projecten hebben we geen gebrek. Wat ik het leukste project vond? Ik denk het aansluiten van het gas op de meterkast bij veel nieuwbouwwoningen in Culemborg. In deze branche is altijd werk. Je doet echt iets super nuttigs. De jeugd is de toekomst van de techniek. Ik steek er dan ook graag mijn energie en tijd in en mijn ouders hebben mij ook altijd gesteund in mijn beroepskeuze! Mijn droom is om mij te specialiseren in warmtepomp installaties en die droom ga ik ook achterna. Ik maak om die reden de overstap naar Radiair in Lopik, die specialist is in deze techniek. Natuurlijk ben ik N.J. van den Broek dankbaar voor wat ze me geleerd hebben en ik heb begrepen dat ik altijd terug mag komen. ”


Terug naar overzicht