Amanda van de Geer - 17 jaar

Monteur Elektrotechniek in opleiding bij Littel Technische Installaties (LTI)



“Vier dagen werken bij LTI in Lopik en 1 dag naar het ROC Techcollege in Nieuwegein. Een perfecte combinatie voor mij. Geld verdienen terwijl je mag leren. Wie wil dat nou niet?”

Daar waar andere meiden aan het einde van het 2e jaar VMBO op het Cals in IJsselstein kozen voor Zorg& Welzijn of Administratie koos Amanda als ‘doener’ zonder twijfel voor Metalektro in het 3e en 4e jaar. Zij liep stage bij Littel Technische Installaties in Lopik en kreeg daar na haar eindexamen direct een baan aangeboden.

“Mijn functie is Monteur Elektrotechniek in opleiding. Ik mag meekijken bij mijn collega hoe hij dingen maakt een daar kan ik superveel van leren. Gelukkig mag ik zelf ook veel doen. Kijken is natuurlijk tof, maar doen is veel leuker. Ik sluit zelf lampen, stopcontacten en meterkasten aan en daarin ben ik –al zeg ik het zelf- ook gewoon nu al heel handig. Mijn leukste project was in Kerkrade. Daar ben ik tijdens het hele project betrokken geweest. Dan zie je hoe het begint én hoe het eindigt en dat is gewoon heel mooi om te zien.”

Mijn droombaan? “ Ik heb nog heel veel te leren, dus daar wil ik lekker mee doorgaan. Ik ga al mijn diploma’s halen en het lijkt mij supergaaf om zelf een jongere op te mogen leiden voor dit mooie vak. Ik wil net zo’n leermeester zijn als mijn maatje voor mij is. Hij laat mij klusjes doen die leuk, maar ook uitdagend zijn. Ik houd van nieuwe uitdagingen. Ga ze graag aan en wil ook andere jongeren motiveren om elke technisch project tot een goed einde te brengen”


Terug naar overzicht